aml file for external mic causes crashing and reboots

jonny33

New member
Joined
Apr 23, 2019
Motherboard
Laptop
CPU
i5-8250U
Graphics
Intel UHD 620
OS X/macOS
10.14.5
Bootloader
Clover (UEFI)
Mobile Phone
Android
Hi,

on the hackintosher forum they recommended that I address this issue to @Cyberdevs on this forum saying maybe he could help.

So I have HP Probook 440 G5 with Mojave and my combo headphone jack works well when it comes to audio but doesn't enable the mic on my headphones. I posted in the topic about the AppleALC topic in insanely mac awhile ago and they suggested I put the SSDT-CX8200.aml (attached) in my clover folder. That fixed the issue with the mic, but created an even bigger one because after several minutes of use the laptop just restarts itself. Removing the file fix the bootloop issue. Now, the method I used to hackintosh this machine is the infamous probook guide by rehabman and I noticed that in the aml files he provides there's a portion of the code that looks pretty similar to the one from SSDT-CX8200.aml so I assume that maybe causing the problem, but since I'm not really familiar with how and what to edit in those files without effing up the whole thing I was wondering if Cyberdevs can help me. I'm attaching the two files and below you can find the portions of the code I find similar.


SSDT-CX8200.aml
Code:
Name (_SB.PCI0.HDEF.RMCF, Package (0x02)

{

"CodecCommander",

Package (0x06)

{

"Custom Commands",

Package (0x03)

{

Package (0x00){},

Package (0x08)

{

"Command",

Buffer (0x04)

{

0x01, 0x97, 0x07, 0x24

},

"On Init",

">y",

"On Sleep",

">n",

"On Wake",

">y"

},

Package (0x08)

{

"Command",

Buffer (0x04)

{

0x01, 0xA7, 0x07, 0x24

},

"On Init",

">y",

"On Sleep",

">n",

"On Wake",

">y"

}

},

"Perform Reset",

">n",

"Perform Reset on External Wake",

">n"

}

})

}
SSDT-4x0G4k.aml
Code:
Name (_SB.PCI0.HDEF.RMCF, Package (0x02)

{

"CodecCommander",

Package (0x04)

{

"Version",

0x00020600,

"14f1_2008",

Package (0x02)

{

"Custom Commands",

Package (0x02)

{

Package (0x00){},

Package (0x08)

{

"Command",

Buffer (0x04)

{

0x01, 0x97, 0x07, 0x24

},

"On Init",

">y",

"On Sleep",

">n",

"On Wake",

">y"

}

}

}

}

})
 

Attachments

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
GIGABYTE Z370 AROUS GAMING 3
CPU
Intel Core i9 9900K
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
10.14.6
Bootloader
Clover (UEFI)
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Hi,

on the hackintosher forum they recommended that I address this issue to @Cyberdevs on this forum saying maybe he could help.

So I have HP Probook 440 G5 with Mojave and my combo headphone jack works well when it comes to audio but doesn't enable the mic on my headphones. I posted in the topic about the AppleALC topic in insanely mac awhile ago and they suggested I put the SSDT-CX8200.aml (attached) in my clover folder. That fixed the issue with the mic, but created an even bigger one because after several minutes of use the laptop just restarts itself. Removing the file fix the bootloop issue. Now, the method I used to hackintosh this machine is the infamous probook guide by rehabman and I noticed that in the aml files he provides there's a portion of the code that looks pretty similar to the one from SSDT-CX8200.aml so I assume that maybe causing the problem, but since I'm not really familiar with how and what to edit in those files without effing up the whole thing I was wondering if Cyberdevs can help me. I'm attaching the two files and below you can find the portions of the code I find similar.


SSDT-CX8200.aml
Code:
Name (_SB.PCI0.HDEF.RMCF, Package (0x02)

{

"CodecCommander",

Package (0x06)

{

"Custom Commands",

Package (0x03)

{

Package (0x00){},

Package (0x08)

{

"Command",

Buffer (0x04)

{

0x01, 0x97, 0x07, 0x24

},

"On Init",

">y",

"On Sleep",

">n",

"On Wake",

">y"

},

Package (0x08)

{

"Command",

Buffer (0x04)

{

0x01, 0xA7, 0x07, 0x24

},

"On Init",

">y",

"On Sleep",

">n",

"On Wake",

">y"

}

},

"Perform Reset",

">n",

"Perform Reset on External Wake",

">n"

}

})

}
SSDT-4x0G4k.aml
Code:
Name (_SB.PCI0.HDEF.RMCF, Package (0x02)

{

"CodecCommander",

Package (0x04)

{

"Version",

0x00020600,

"14f1_2008",

Package (0x02)

{

"Custom Commands",

Package (0x02)

{

Package (0x00){},

Package (0x08)

{

"Command",

Buffer (0x04)

{

0x01, 0x97, 0x07, 0x24

},

"On Init",

">y",

"On Sleep",

">n",

"On Wake",

">y"

}

}

}

}

})
Attach your Problem Reporting Files.
 

Cyberdevs

Supervisor
Staff member
Joined
Aug 29, 2018
Motherboard
GA-Z170X-Gaming 5
CPU
Intel Core i7 6700K
Graphics
AMD Radeon Pro 580
OS X/macOS
10.14.6
Bootloader
Clover (UEFI)
Mobile Phone
iOS
@jonny33
I checked your posts on other sites as well and it seems that you are still having issues with the DSDT file that MaLd0n has created for you so post your EFI folder and I'll take look, I gotta sat MaLd0n is the best hope for solving your DSDT/SSDT related issues but I wanna make sure that your config.plist and ACPI folder is ok.

Are you still using both the DSDT and the SSDTs at the same time?