[Fix] Intel HD Graphics 3000 on macOS Mojave 10.14.x


EliteMacx86

Administrator
Staff member
I hope I did it properly also my system isn't stable, freezing in a few hours after system boot.I thought reason of video card problems
Several things are not upto the mark.
The ACPI is not patched. Follow the guide here: https://www.elitemacx86.com/threads/guide-how-to-patch-laptop-dsdt-and-ssdts.178/

The config.plist is not as per the guide. Follow the guide here: https://www.elitemacx86.com/threads/guide-how-to-boot-macos-installer-on-laptops-using-clover-uefi-legacy.177/

The config.plist is having an invalid Fake ID. It will result in non-working of Graphics.

Still old method is being used to fix the Brightness. Follow the guide here: https://www.elitemacx86.com/threads/guide-how-to-enable-backlight-control-on-laptop.182/
 

mykomicrec

New member
Several things are not upto the mark.
The ACPI is not patched. Follow the guide here: https://www.elitemacx86.com/threads/guide-how-to-patch-laptop-dsdt-and-ssdts.178/

The config.plist is not as per the guide. Follow the guide here: https://www.elitemacx86.com/threads/guide-how-to-boot-macos-installer-on-laptops-using-clover-uefi-legacy.177/

The config.plist is having an invalid Fake ID. It will result in non-working of Graphics.

Still old method is being used to fix the Brightness. Follow the guide here: https://www.elitemacx86.com/threads/guide-how-to-enable-backlight-control-on-laptop.182/
Thank you so much I appreciate that my system is stable finally.. but intel hd 3000 ghz still same as before. I got "Error loading kernel cache (0x9)" when I load Rehabman's config that's why I am using my config similar to Rehabman's so should I do another fix or patch?
 

Attachments

RagnarL

New member
Dear,

to first thank you for your help

I want to install on a Packard Bell Laptop Mojave
It have a second gen i3-2250M CPU
6GB RAM
Intel HD Graphics 3000

The Laptop boot to the installer and system without problems but every time after I installed the HD Graphics 3000 driver the monitor turns black when I boot the system. If I dont install the driver the monitor show up and everything seems to be fine but the VRAM is only 5MB

I tried many different solutions but nothing helped

The DSDT is patched with a HD Graphics 3000 high resolution and with a GF0 to iGPU rename patch

Attachment:
IOReg Log
DPCI Screenshots
Clover Folder
HD Graphics 3000 driver that I used
 

Attachments

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Dear,

to first thank you for your help

I want to install on a Packard Bell Laptop Mojave
It have a second gen i3-2250M CPU
6GB RAM
Intel HD Graphics 3000

The Laptop boot to the installer and system without problems but every time after I installed the HD Graphics 3000 driver the monitor turns black when I boot the system. If I dont install the driver the monitor show up and everything seems to be fine but the VRAM is only 5MB

I tried many different solutions but nothing helped

The DSDT is patched with a HD Graphics 3000 high resolution and with a GF0 to iGPU rename patch

Attachment:
IOReg Log
DPCI Screenshots
Clover Folder
HD Graphics 3000 driver that I used
No kextcache output attached.
The ACPI is not patched properly. It must be saved as .aml extension to read. Follow the guide here: https://www.elitemacx86.com/threads/guide-how-to-patch-laptop-dsdt-and-ssdts.178/
NullCPUPowerManagement must be removed.
Update WEG+Lilu and the other kexts.
Remove the kexts related to HD 3000. Install the package with the appropriate selection. Rebuild the cache. Restart and reply with new files. If possible, provide the screenshots for the package you install.
 

Top