[Help] High Sierra on Dell Latitude 3480 Intel HD 620 HDMI Audio

gengstapo

New member
Joined
Nov 19, 2019
Motherboard
Dell Inc
CPU
i5-7200U
Graphics
Intel HD 620
OS X/macOS
10.13.6
Bootloader
Clover (UEFI)
Mobile Phone
iOS
Hello

Im looking for guidance to fix my problem
Basically, all is working on my Dell 3480 i5 7200u Kaby
My problem now is my hdmi output got no audio once connected to the external display
Other than that, i guess my hackintosh working fine
Ive included my ioreg & clover for views IF there is any space to improve my setup

Thx in advance
 

Attachments

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
GIGABYTE Z370 AROUS GAMING 3
CPU
Intel Core i9 9900K
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
10.14.6
Bootloader
Clover (UEFI)
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Hello

Im looking for guidance to fix my problem
Basically, all is working on my Dell 3480 i5 7200u Kaby
My problem now is my hdmi output got no audio once connected to the external display
Other than that, i guess my hackintosh working fine
Ive included my ioreg & clover for views IF there is any space to improve my setup

Thx in advance
Clover folder is large. Check FAQ thread to attach your files.
 

gengstapo

New member
Joined
Nov 19, 2019
Motherboard
Dell Inc
CPU
i5-7200U
Graphics
Intel HD 620
OS X/macOS
10.13.6
Bootloader
Clover (UEFI)
Mobile Phone
iOS
Hello

This was the spec:
  • Laptop: Dell Inc/ Latitude 3480
  • CPU: Intel i5 7200U + Intel Kaby Lake 02/ ID9D4E 21
  • Graphics: Intel HD 620 + 1366x768
  • Bootloader: Clover(UEFI)
Thx in advance
 

Attachments

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
GIGABYTE Z370 AROUS GAMING 3
CPU
Intel Core i9 9900K
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
10.14.6
Bootloader
Clover (UEFI)
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Hello

This was the spec:
  • Laptop: Dell Inc/ Latitude 3480
  • CPU: Intel i5 7200U + Intel Kaby Lake 02/ ID9D4E 21
  • Graphics: Intel HD 620 + 1366x768
  • Bootloader: Clover(UEFI)
Thx in advance
Your files are messed up.
Follow the guide here:
 

gengstapo

New member
Joined
Nov 19, 2019
Motherboard
Dell Inc
CPU
i5-7200U
Graphics
Intel HD 620
OS X/macOS
10.13.6
Bootloader
Clover (UEFI)
Mobile Phone
iOS
Hello

Alright, I give a try following the tutorial

Thx in advance
 
  • Like
Reactions: EliteMacx86

gengstapo

New member
Joined
Nov 19, 2019
Motherboard
Dell Inc
CPU
i5-7200U
Graphics
Intel HD 620
OS X/macOS
10.13.6
Bootloader
Clover (UEFI)
Mobile Phone
iOS
Hello im back

Now im installing clean HS using ur method createinstallmedia
But I got stuck where my HDMI not working properly
Can u help me with this?

This was the spec:
  • Laptop: Dell Inc/ Latitude 3480
  • CPU: Intel i5 7200U + Intel Kaby Lake 02/ ID9D4E 21
  • Graphics: Intel HD 620 + 1366x768
  • Bootloader: Clover(UEFI)
Thx
 

Attachments

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
GIGABYTE Z370 AROUS GAMING 3
CPU
Intel Core i9 9900K
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
10.14.6
Bootloader
Clover (UEFI)
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Hello im back

Now im installing clean HS using ur method createinstallmedia
But I got stuck where my HDMI not working properly
Can u help me with this?

This was the spec:
  • Laptop: Dell Inc/ Latitude 3480
  • CPU: Intel i5 7200U + Intel Kaby Lake 02/ ID9D4E 21
  • Graphics: Intel HD 620 + 1366x768
  • Bootloader: Clover(UEFI)
Thx
Of course, we're here to help.
Here are the issues listed below
  • ACPI is not patched.
  • config.plist is not upto the mark.
  • The clover directory is not as per the guide.
  • FakePCIIDs kexts needs to be removed.

Follow the guide here: https://www.elitemacx86.com/threads/guide-how-to-boot-macos-installer-on-laptops-using-clover-uefi-legacy.177/
 

gengstapo

New member
Joined
Nov 19, 2019
Motherboard
Dell Inc
CPU
i5-7200U
Graphics
Intel HD 620
OS X/macOS
10.13.6
Bootloader
Clover (UEFI)
Mobile Phone
iOS
Yes its new installation & ACPi not yet patched
Config file not upto the mark, what does this means?
The clover from the guide suggesting less kext, in the meantime i try troubleshooting at my own to see if me could solve the matters
I noticed once the Fakepciids is removed the tabs "Memory" in About This Apple is gone. Is there anyway to fix this?

Thx
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
GIGABYTE Z370 AROUS GAMING 3
CPU
Intel Core i9 9900K
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
10.14.6
Bootloader
Clover (UEFI)
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Config file not upto the mark, what does this means?
The config.plist must be as per the guide.
The clover from the guide suggesting less kext, in the meantime i try troubleshooting at my own to see if me could solve the matters
I noticed once the Fakepciids is removed the tabs "Memory" in About This Apple is gone. Is there anyway to fix this?
No idea without PR files.