Titan Ridge Thunderbolt on Hackintosh

PTuser

New member
Joined
Aug 5, 2020
Motherboard
x79-up4
CPU
17-3930
Graphics
radeon wx4100
OS X/macOS
10.15.x
Bootloader
Clover (UEFI)
Mobile Phone
iOS
Hi - I am running Catalina 10.15.6 and have installed a titan ridge card flashed with dsm firmware on my non header machine. with the modded tb header pin fix. All TB devices I have are working except for the most important one, which is a Focusrite red range thunderbolt audio interface. This device is seen in the system in sys profiler and I have green Thunderbolt lights on the device . It can be controlled by thunderbolt but it wont work with system audio. I tried this device in a mac mini with tb2 and it worked fine so something is not right in my implementation. Im looking for some help to find the solution. I took IO reg screenshots of the working mac mini and my hackintosh and there are some differences however Im not clear on how to edit SSDT or other solutions
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
GIGABYTE Z370 AROUS GAMING 3
CPU
Intel Core i9 9900K
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
10.15.x
Bootloader
Clover (UEFI)
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Hi - I am running Catalina 10.15.6 and have installed a titan ridge card flashed with dsm firmware on my non header machine. with the modded tb header pin fix. All TB devices I have are working except for the most important one, which is a Focusrite red range thunderbolt audio interface. This device is seen in the system in sys profiler and I have green Thunderbolt lights on the device . It can be controlled by thunderbolt but it wont work with system audio. I tried this device in a mac mini with tb2 and it worked fine so something is not right in my implementation. Im looking for some help to find the solution. I took IO reg screenshots of the working mac mini and my hackintosh and there are some differences however Im not clear on how to edit SSDT or other solutions
Start here:
 

PTuser

New member
Joined
Aug 5, 2020
Motherboard
x79-up4
CPU
17-3930
Graphics
radeon wx4100
OS X/macOS
10.15.x
Bootloader
Clover (UEFI)
Mobile Phone
iOS
Start here:
Hi - thanks for your message - I did read that - I thought this may be a bit different given the device is seen hence the post - however I will post my findings on that thread....
 

EliteMacx86

Administrator
Staff member
Joined
Jul 22, 2018
Motherboard
GIGABYTE Z370 AROUS GAMING 3
CPU
Intel Core i9 9900K
Graphics
2xAMD RX 580 8GB
OS X/macOS
10.15.x
Bootloader
Clover (UEFI)
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Hi - thanks for your message - I did read that - I thought this may be a bit different given the device is seen hence the post - however I will post my findings on that thread....
Sure.